Oogst

Kraggenburg, November 2011.

De oogst van de peen is in volle gang. Door het mooie weer van de afgelopen weken zijn de omstandigheden ideaal. In tegenstelling tot vorig jaar verloopt de oogst  dan ook voorspoedig. In vergelijking met vorig jaar wordt er beduidend minder grond meegerooid.

Zoals het nu lijkt zijn de opbrengsten gemiddeld iets lager en zijn er grote verschillen waar te nemen per perceel. De vroeger gezaaide percelen geven over het algemeen iets meer lengte dan de latere gezaaide percelen.

De markt is op dit moment prijshoudend. De koelhuizen zijn aan de markt om hun voorraad op peil te brengen. De afzetprijzen  zijn op dit moment niet gerelateerd aan deze veldgewas prijzen.

Dit jaar hebben we de verpakkingslijn uitgebreid met een verpakkingsmachine voor netzakken en plastic zakken. Deze kan grotere verpakkingen maken van 5 tot 20 kg per zak. De pallettiseermachine maakt het opzakken arbeidsvriendelijker, netter en vergroot onze capaciteit.

Ook hebben we een nieuwe verpakking laten maken voor de afzet van biologische peen. Onze huisstijl komt hier duidelijk in naar voren. Eenvoudig en herkenbaar. Zie bijlage.

Tot slot verwijzen we naar de nieuwe certificaten die binnen zijn. HACCP, Globalgap en SKAL zijn te downloaden via deze site.

In december zullen de meeste proefspoelingen plaats vinden. Aan de hand hiervan kunnen we voorzichtig in schatten wat de kwaliteit zal zijn. Meer info wordt t.z.t via de site vermeld.share

Reageer op dit bericht! vul het onderstaande formulier in om te reageren.
* velden zijn verplicht
* Naam:
* E-mail:
   Video album
© alstro webdesign.

© Klaas Eissens AV Producties.